cancelhandspiggyplay-smallshield
Blijf op de hoogte:
Schrijf u in voor de nieuwsletter:

Debat Agrarisch perspectief

08.11.2019Door Jan Kloosterman

 

 

Donderdagavond 7 november werd er gedebatteerd over het ‘agrarisch perspectief’. Het gemeentebestuur schetst hierin de plannen voor de drie agrarische buitengebieden van Apeldoorn. De SGP is blij met de gekozen insteek omdat boeren moeten weten waar ze aan toe zijn voor een gezonde bedrijfsvoering. Boeren verdienen naast duidelijkheid onze steun.

In het ‘agrarisch perspectief’ gaat het om de volgende drie ‘gebieden’:

  1. Toekomstbestendige landbouw in de IJsselvallei (BeemteBroekland; Klarenbeek-Loenen)
  2. Mooi afwisselend landschap op de flank van de Veluwe (Wenum-Wiesel, Beekbergen, Lieren, Oosterhuizen)
  3. Ondernemen midden op de Veluwe (Uddel)

De SGP vindt dit agrarische perspectief met de drie gebiedsprofielen een mooie opzet. Een verdere uitwerking naar de praktijk is als vervolg nodig. Wat de SGP betreft is er voor Uddel een erg open  profiel opgesteld. Zo kan er per bedrijf gekeken worden wat er nodig is. De SGP heeft het college opgeroepen om met direct betrokkenen agrariërs om tafel te gaan om concrete afspraken te maken.

De partij voor de dieren deed een oproep om in het ‘agrarisch perspectief’ de uitbreidingen en de bouw van ‘mega-stallen’ te beperken. SGP-raadslid Jan Kloosterman reageerde hierop door te zeggen dat uitbreiding niet perse verslechtering hoeft te zijn. “Het gaat om een totaalafweging en als uitbreiding van stallen dierenwelzijn vergroot zijn wij daar hartelijk voor.”

Lees het agrarisch perspectief via de onderstaande link:

https://apeldoorn.raadsinformatie.nl/document/8074831/2