cancelhandspiggyplay-smallshield
Blijf op de hoogte:
Schrijf u in voor de nieuwsletter:

Onderhoud van het groen

07.03.2018Door Jan Kloosterman

Onderhoud van het groen dankzij SGP dit jaar al beter

Apeldoorn is een gemeente met veel parken en groene beplanting. Dat vraagt het nodige onderhoud, maar hier is helaas de achterliggende jaren flink op bezuinigd. Nu er weer meer geld is te besteden, pleit de SGP voor een verbetering van het groenonderhoud. Gelukkig gebeurt dat deze zomer al.

In december en februari heeft de SGP het college gevraagd om het groenonderhoud snel te verbeteren. Dat leverde een prachtige toezegging van de wethouder op. Deze zomer al wordt het onderhoud een niveau hoger, omdat er onder heesters vaker geschoffeld wordt. Waar mogelijk wordt het snoeien van de heesters dan tegelijk mee genomen.

Op de Uddelse begraafplaats en de begraafplaats aan de Soerenseweg zal ook extra onderhoud gepleegd worden. Zowel het snoeien van groen als de verharding van de paden vragen om extra inzet.

Er is ook een knelpunt. Het bestrijden van onkruid is lastiger geworden omdat het chemische bestrijdingsmiddel dat gebruikt werd, verboden is. De gemeente is op zoek naar andere effectieve methoden die waarschijnlijk meer geld zullen kosten.

Bijlage 1

Bijlage 2