cancelhandspiggyplay-smallshield
Blijf op de hoogte:
Schrijf u in voor de nieuwsletter:

Apeldoornse wijken opknappen

05.03.2018Door Jan Kloosterman

Opknappen van Apeldoornse wijken hard nodig

Verschillende Apeldoornse wijken zijn toe aan een flinke opknapbeurt. De gemeente trekt hier het komende jaar 2,1 miljoen euro voor uit. Vanaf 2021 is hier 4 miljoen euro per jaar voor beschikbaar. De SGP vindt het belangrijk dat Apeldoorners in een goede leefomgeving wonen. Verouderde wijken moeten daarom opgeknapt worden door bijvoorbeeld meer groen en speelplaatsen.

Het komende jaar start er een pilot in de wijken Dreven-Noord, Schoutenveld en Staatsliedenbuurt. Wijk De Maten is dus een van de wijken waarvan delen opgeknapt moeten worden. Deze wijk is in de jaren zestig en zeventig gebouwd. Na bijna 50 jaar is het nodig om de veroudering van straten, verlichting, beplanting in groenstroken en parkeerplaatsen aan te pakken. De gemeente wil dit samen met bewoners doen. Zij kunnen het beste aangeven wat er nodig is om plezierig te wonen in hun eigen straat en wijk.

De SGP vindt veilige en goed onderhouden wijken belangrijk. Daar willen we een flink deel van het geld van de gemeente voor inzetten. Wij willen dat er genoeg parkeerplaatsen zijn met laadpalen. Daarnaast is er groene ruimte nodig voor speelplaatsen waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Het gaat om samen-leven en daar heeft de SGP een warm hart voor.